Ha valaki munkába áll, már az első nap tudja, meddig marad

Olvasási idő < 1 perc

Ezek valós dolgok, mert van, aki ugródeszkának, karrierépítésnek használja a cégét, és van olyan, aki csak tanulni akar, vagy csak épp „elvan”, aztán majd lesz valami alapon gondolkodik. Ám szerencsére vannak azok az emberek is, akik motiváltan mennek oda az Ön cégéhez dolgozni, és tudják, hogy mit akarnak.

Sokan megtalálták azt a céget, amit kerestek, ahol jól érzik magukat. Azonban ehhez egy vállalatnak nagyon sokat kell tennie!

A motivációt nehéz felépíteni, de könnyű lerombolni

Néha sokan jelentkeznek egy álláshirdetésre, mert hát valami munka kell… Önnek viszont olyat kell találnia, aki motivált a munkahelyen a pénzen kívül is, és szereti azt, amit csinál, ezért is találja meg a motivációt, a kihívást, ami egy flow élménnyel társul.

Ha mindez megtalálható benne, akkor szívesen fog hosszú távon dolgozni Önnél. Csakhogy ezt akármilyen légből kapott módon nem lehet elérni, hanem előre tervbe kell venni.

Ez igazából az utáni életérzés a cég és a munkavállaló számára, tehát nem más, mint a beillesztés.

Amikor elkezd valaki dolgozni, és nem az vár rá, ami a hirdetésben volt, meg amit az interjún megtudott, akkor már az első nap tudni fogja, hogy mennyi ideig fog maradni.

Ezért hasznos elkészíteni több hónapra előre, hogy mi vár a munkavállalóra.

Azonba erre van egy megoldásom, hogy Ön ne veszítsen el sok időt.

Ahhoz, hogy a jelentkező megismerje a rá eső részt, egy alapos felkészülésnek kell megelőznie, amiben segítségemet nyújtom Önnek!

Ha valami észrevétele van, kérem szóljon hozzá a bejegyzéshez, vagy ossza meg!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here