Munkaerő kiválasztása és 100%-os visszajelzés. Megteszi vagy nem?

Egy pozícióra a legmegfelelőbb munkaerő-kiválasztás mondhatni nem piskóta. Emellett roppantul fontos a jelentkező kezelése és a visszajelzés adása is, mert ha a pályázó tegyük fel elutasításra került, és még választ sem kap a későbbiekben, akkor elég rossz szájízzel lesz a cégről, és ez a cég hírnevét sem protezsálja. 

Mi ebben 100%-ban tudunk segíteni, azaz hogy mindenkinek akár egy gombnyomással azonnali visszajelzést tudjon adni. Nézzük sorba a lépéseket!

A megfelelő tudást keressük!

Kell egy jó weboldal, kell egy jó álláshirdetés, és ehhez szükséges egy önműködő  munkatárs-kiválasztási folyamat. Valljuk be, mindenki elkerülné a sok adminisztrációt, és ezt az automatizáció által el is lehet érni, akár már azonnal.

Automatizálás a jövő

Mint minden munkakörben, itt is automatizálni kell a rutinmunkákat, és a kreatív dolgokra fordítani az energiát. Abszolút érdemes kihasználni az automatizálás adta lehetőséget!
De hogyan lehetséges ez? Van erre egy automatizált kiválasztási program, amit Önnek csak koordinálnia kell. 

Az automatizált kiválasztási program lépései

Először is van egy szokásos jelentkezési oldal. Azonban ezt követi egy relatív hosszú második oldal is, ahol kifejtős válaszokat kell adni, feltölthető a CV, valamint megkérdezi a hajlandóságot egy felvételi feladat elvégzésére. Ha mindezeket kitölti a pályázó, akkor történik meg a jelentkezés. 

Egy automatikus e-mailt kap a jelentkező más-más válasszal, attól függően, hogy beleegyezett-e a próbafeladatba, vagy sem. 

Csak a legmotiváltabb jelentkezők fognak kitartani

Tudja miért? Mert igazán gyakori, hogy csak az első bevezető oldalt töltik ki az alapadatok megadásával. Sokan elrettennek a második oldal terjedelme miatt. Lehetséges kérdések:

  • Miért szeretne XY-nál dolgozni?
  • Miért jelentkezett erre a pozícióra?
  • Ön szerint mitől jó egy vezető?
  • Mik a legfontosabb értékek? stb.

Szóval egyszerűen elmaradoznak ezek a kitöltések, és csak a kellően elszántak vállalkoznak rá. 

Vissza a munkatárs-keresési program menetéhez

#1. Ha a pályázó csak az első oldalt tölti ki, akkor lehetőség van küldeni neki egy bemutatkozó e-mailt, ahol megismeri a cég profilját. Érdemes egy videót készíteni erre a célra. Ebben az e-mailben megadhatja a lehetőséget, hogy befejezze a jelentkezési folyamatot, azaz továbbtöltse a kérdőíveket. A videó megtekintése után talán megugrik a motivációs szintje is. De a másik véglet is megtörténhet, ráébred, hogy nem passzolna a céghez, így feleslegesen nem fog jelentkezni, és Ön is elkerült egy nem megfelelő pályázót.

Még egy dolgot hozzátennék, ha megvan az első oldal, 3 nap elteltével lehet küldeni számára egy levelet, melyben felteszi a kérdést, hogy aktuális-e még a jelentkezés. Ha igen, akkor felajánlhatja, hogy folytassa a további kitöltéseket. Ha nem reagál, vagy leiratkozik – mert ez is lehetséges – akkor nyilván már nem érdekli a dolog. 

#2. Ha a pályázó a második oldalt is kitölti, akkor a következő automatikus levelet kapja Öntől: megköszöni a jelentkezést és – feltehetőleg be is jelölte a próbafeladatot -, majd elküldi a próbafeladat linkjét, melynek teljesítésére 5 napot jelöl ki. A cég munkatársa látni fogja a beküldött feladatot, és egy gombnyomással eldöntheti, hogy megfelelt a pályázó, vagy sem. 

Erről kap a HR tanácsadó egy értesítőt, melyben minden információt megtalál a jelöltről és szintén választhat a következő körül: akar-e telefonos interjút vagy nem?

Nyilván, ha igen, akkor erről rögtön kap a pályázó egy értesítést. Ha túlesnek az első telefonos interjún, akkor szintén kijelölhető egy automatizált e-mail, melyben személyes interjúra hívhatja a jelöltet. 

Opció 2 is előfordul, amikor ugyan kitölti a második oldalt, de nem kér a próbafeladatból. Erre is van egy válaszemail, melyben megköszöni a jelentkezést, és hamarosan értesítést kap.

#3. Még egy variáció is lehetséges: kitöltött a jelentkező mindent, kért próbafeladatot, ám az a megoldás nem érkezik meg. Ekkor küldhet egy olyan levelet, melyben megkérdezi, hogy számíthat-e a feladat beküldésére. Emlékeztetőül ott lesz ismét a feladvány linkje. Továbbá felkínálja a leiratkozási lehetőséget. 

Az elmaradó visszajelzések már a múlté ezzel a megoldással

Adjon gyorsan és könnyedén visszajelzést!

Nemleges válasz esetén is többféle indokolt sablon közül választhat. Például: visszautasítás a feladat miatt; nem kért feladatot; nem töltötte ki a feladatot; személyes jellemzők miatti visszautasítás vagy a telefonos interjú utáni. 

Több ideje marad másra

Az automatizálással a több száz jelentkezőt könnyedén lecsökkentheti néhány darabra.

Több minőségi ideje marad például arra, hogy megírja az álláshirdetést, hogy megtalálja az ideális munkatársat. Ami azért nem utolsó szempont. 
Nézze meg itt ezt a módszert, amine keretében a program nagyon sokáig díjmentesen, GDPR kompatibilisen használható, és váltsa ki rutinmunkáit, hogy kreatívabb teendőkkel tudjon végezni!